سرانجام مراسم عروسی ، تدوین فیلم و آلبوم عکس یا آلبوم دیجیتال است . خاطره ای از آن شب بیاد ماندنی باقی خواهد ماند . در این پست قصد داریم در خصوص تدوین فیلم عروسی صحبت کنیم .
خب قبل از هرچیز راش ها ( فیلم های خام ، فیلم های اورجینال ، فیلم های دستکاری نشده یا هر اسمی که می خواین روی آن بگذارید ) می بایست دارای صدای مطلوب و از لحاظ تصویری بدون نقص و دارای بالاترین کیفیت باشند . ( مانند وایت بالانس ، اندازه ، لرزش تصویر و … ) ، بله یکی وظایف ادیت کار عروسی و مونتاژ کار هر صنف دیگر ، اصلاح اینگونه خطاهاست ، اما نباید تمام وقت و انرژی صرف اشتباهات دوستان عکاس ، فیلمبردار و یا صدا بردار بشه !!
استفاده از سه پایه ، تک پایه الزامیست ، چرا که علاوه بر اینکه تصویر لرزش نخواهد داشت ، اصولی تر و با حوصله کار خواهد شد ، و بقول معروف سمبل کاری نخواهد شد .
همه ما خبر داریم در روز عروسی ( در باغ ، آتلیه و سایر لوکیشن ها ) چه اتفاقاتی رخ خواهد داد ، اما هدف همه ما و همکاران صنف فیلمبرداری مجالس عروسی ، این است که فیلم خلاقانه و خاص از مراسم عروسی شما ساخته و پرداخته کنیم . بنظر ما ، بینندگان و در واقع کسانیکه فیلم عروسی را می بینند ، حتی کوچکترین اشتباه را خواهند دید و بطور ناخودآگاه با توجه به فیلم ها و کلیپ هایی که از قبل دیده اند ، متوجه سطح کار خواهند شد . به عقیده استودیو حمید ، فیلم عروسی شما یا خارق العاده و یا ضعیف است ، حد وسطی وجود ندارد و بدون تعصب کورکورانه کار خود را قضاوت خواهیم کرد ، تا بالاترین سطح کار را به عروس و دامادهایمان تحویل دهیم .
علاوه بر رعایت موراد ذکر شده بالا ، پیش نیاز یک فیلم عروسی حرفه ای و خارق العاده که به دست ها و چشمان زحمت کش تدوین کار سپرده خواهند شد ، سناریو و استفاده از استوری برد است . فیلم بردار و عکاس باید بداند در لوکیشنی که قرار است کار کنند چه ابزارآلاتی همراه داشته باشند و با توجه فلوچارت ، کار کنند . در غیر اینصورت نتیجه کار تکراری و بی کنش خواهد بود .
حال که همه چیز آماده است ، سکوئنس ها یکی بعد از دیگری بر اساس لوکیشن ایجاد و راش ها پشت سر هم قرار گرفته ، تریم می شوند ، با توجه به استوری برد و در واقع بر اساس سناریو تکنیک های لازم اجرا می شوند، ضرب آهنگ ها شکل می گیرند ، افکت گذاری ، صدا گذاری می شوند ، صدا ها یکدست و در نهایت کلیپ ها دستخوش اصلاح رنگ ، کالر گرندینگ می شوند و با رندر و خروجی نهایی به دست عروس و داماد ها می رسند .
می بایست در نظر داشت ، با توجه به پیشرفت تکنولوژی ضبط ، ادیت و همچنین دستگاه ها پخش تصویر ، به موازات انتظارات مشتریان هم تغییر کرده است ، نمی توان همچون گذشته با شیوهی استفاده از ابزارهای ترانزیشن (فید، دیزالو و…) انتقال تصویر را انجام داد . هرچه بیشتر از ترانزیشن استفاده شده باشد ، معنی جز اینکه که تدوینگر وقت و تلاش کمتری عنایت کرده نخواهد داشت ، چرا که برای راحتی خودش از اینگونه ترانزیشن ها استفاده کرده و روایت تصویری را بطور کل فراموش کرده است . در مقابل حتی اگه از یک ترانزیشن هم استفاده نشه ، کادر بندی صحیح فیلمبردار در کنار ترکیب بندی کار خودش را خواهد کرد و احتیاجی به افکت های تکراری منسوخ شده وجود نخواهد داشت ، حال تصور کنید روایت داستانی هم باشه !!!
در پایان ضمن قدردانی از مطالعه این پست ، در تلاشیم که فیلم عروسی شما که حاصل زحمات کلیه کادر آتلیه ، بخصوص تدوین کار است ، همچون خودتان خاص باشد .