روز عروسی بدون شک یکی از مهم ترین روزهای زندگی محسوب میشه که باید برای اون حداقل شش ماه قبل از جشن یه برنامه ریزی دقیق و البته کاملی داشته باشین . در این پست قصد داریم شما شما را راهنمایی کنیم تا با خیال راحت برای این روز باشکوه آماده شوید
- اولین قدم تعیین تاریخ عروسی
طبق آداب و رسوم ، نظر عروس خانم و آقا داماد و خانوادها ابتدا فصل زمان برگزاری و بعد از اون اگر اعیاد ، تعطیلات و یا روزهای خاصی مورد نظرتون هست ، می بایست چند ماه قبل با توجه به نکاتی که گفته میشه به محل برگزاری مراسم عروسی مراجعه و قرارداد رو با موسسات ذیربط منعقد کنین . برگزاری مراسم در ۶ ماه اول سال نسبت ۶ ماه دوم سال و یا حتی روزهای وسط هفته با آخر هفته و از همه مهمتر ولادت ها و روزهای خاص ، تاثیر زیادی روی هزینه پرداختی شما به سالن ها و یا تالارهای عروسی داره .
پیشنها می شه ۶ ماهه اول سال و روز های تعطیل و یا آخر هفته رو انتخاب کنین با این انتخاب هوشمندانه با یک تیر چند نشان رو خواهید زد . چراکه مهمانهایی که از راه دور تشریف میارن و خانواده هایی که دانش آموز دارن بدون دغدغه حضور پیدا می کنن و خودتون در باغ ، آتلیه راحت ترخواهید بود و خبری از سرما و مشکلات فصل پاییز و زمستان نیست .
همچنین اگر روز هایی خاص مثل : روز مادر، روز پدر و دیگر اعیاد مد نظرتون هست ، لازمه بدونید که معمولا ترافیک خیابان ها در تاریخ های خاص به مراتب خیلی بیشتر از روزهای عادی است و ممکنه روی برنامه ریزی شما تاثیر بگذاره و از طرفی باید هرچه سریع تر نسبت به رزور تالار و یا باغ تالار اقدام کنین چراکه ممکنه در تاریخ مورد نظر شما، تالار ها و باغ های مناسب رزرو شده باشند.
نکته بعدی تا یادم نرفته اونم اینکه بهتره قبل از نهایی کردن تاریخ، با عنوان کردن روز و تاریخ مراسم دربین دوستان و آشنایان نزدیک از تداخل این روز با سایر مراسم ها مطمئن شوید .
- گام اساسی دوم قدم تهیه لیست میهمانان
اهمیت این بخش کمتر از تعیین تاریخ نیست . چون تصوری خانواده ها از تعداد مهمانان دارن بیشتر اوقات با واقعیت منطبق نیست . وقتی لیست میهمانان خود را روی کاغذ بیارید ، خواهید دید با اونچه در ذهن داشتید تفاوت زیادی داره. چراکه برخی از مهمانان در ابتدا از قلم می افتند و شما باید تا چند هفته نسبت به بروز رسانی اقدام کنید .
اما بعد از آماده شدن لیست نهایی ، مسلما شما هم نسبت به تعیین دقیق افرادی که تشریف میارن به مراسم شک دارید . مثلا نمی دونید که آیا خانواده ای که در شهر دیگری زندگی می کنند برای عروسی شما میان یا نه !!؟؟ این امر کاملا عادیه ، اما پیشنهاد می شه از روش تخمین سه نقطه ای استفاده کنین . به این صورت که ابتدا تعداد کسانی را که مطمئنین ، تشریف میارن محاسبه کنین ، بعد از اون تعداد کل مهمون ها را با فرض اینکه همشون به جشن شما خواهند آمد محاسبه و در نهایت میانگین این دو عدد رو مبنای تقریبی تعداد مهمانها در نظر بگیرین .
- گام اساسی سوم : تعیین بودجه
بعد از تعیین تاریخ و تعداد مهمانان، حالا می بایست نسبت به بودجه ای که قصد دارید برای عروسی خود خرج کنین، تصمیم بگیرین . پیشنهاد میشه با دوستان و نزدیکانی که اخیرا مراسم داشته اند مشورت کنین . هزینه ها را به صورت تفکیک شده (تالار عروسی، لباس عروس، آرایش عروس، گل، ماشین عروس ، آتلیه عکاسی و … ) روی کاغذ بنویسید. بعد نسبت به تعدیل اونها با توجه به اونچه که در نظر دارین اقدام کنین .
- گام اساسی چهارم : تعیین محل برگزاری جشن
باغ ، تالار، منزل یا ویلا فرقی نمی کنه آنچه مهمه توافق شما و عروس خانم بر سر محل برگزاری و بودجه ای که برای اون در نظر گرفتین . در تعیین محل برگزاری مراسم عروسی علاوه بر تعداد مهمانان، فصل برگزاری، آب و هوای منطقه، مسافت ،حتما مد نظر داشته باشید .
انتخاب دفتر ثبت ازدواج : اگر پیشتر به صورت رسمی ازدواج خودتون را ثبت نکرده اید باید نسبت به هماهنگی و رزرو قرار ملاقات با دفتر ثبت ازدواج با مد نظر قراردادن مسافت دفتر ثبت ازدواج با محل مراسم اقدام کنین .
عکاس و فیلم بردار (آتلیه عروس) :
تنها چیزی که از روز عروسی یادگار می مونه عکس و فیلمه پس حداقل تا ۴ ماه قبل از عروسی باید قرارداد آتلیه عروس را تنظیم کنین و هرگز انتخاب آتلیه عروس را به یک ماه و یا دو ماه نزدیک روز مراسم ، موکول نکنید !!!
آرایشگاه عروس :
این مورد هم هماند آتلیه عکس و فیلم می بایست چهارماه قبل با مد نظر قرار دادن محل آرایشگاه عروس خانوم با آتلیه عکاسی و گل فروشی رزو شود .
لباس عروس و کت و شلوار داماد :
هرگز این مورد را به ماه ( مورد داشتیم یه هفته قبل از عروسی ، لباس عروس و کت شلوار نهایی کرده خخخ !!! ) آخر موکول نکنید. مطمئن باشید روز ها و یا حتی ماه های منتهی به روز مراسم شما ، مثل برق و باد می گذره ، پس بهتره تا دیر نشده لباس عروس و کت و شلوار داماد نهایی کنید .
گل فروشی :
پیشنهاد میشه برای راحتی خودتون و آتلیه عکاسی ، گل فروشی نزدیک سالن عروس خانوم باشه ، با خیال راحت ماشین رو تحویل بگیرین و برید سمت آرایشگاه . اما اگه عروسی شما پیش کاری باشه
ماشین عروس:
یک ضربالمثل میگوید ” هرگز کاری را که امروز قادر به انجام آن هستی به فردا مگذار؛ زیرا «امروز» همان «فردایی» است که دیروز در انتظار آن بودی ” پس کلا تاکید روی اینه که همین امروز اگه قصد دارید ماشین عروس را اجاره یا از دوستان و آشنایان امانت بگیرید ، هماهنگی های لازم را انجام دهید . یک ماه قبل از عروس زمان مناسبی برای فیکس کردن ماشین عروس است .
محل سکونت :
آیا می دانستید حداقل ۱۵ روز قبل از برگزاری مراسم، منزل مشترک شما آماده زندگی باشد ؟!!! حتما می پرسید چرا ؟ رنگ و نقاشی یا تمیزکاری و نظافت و جهازبرون و چیدن وسایل فلسفه و گرفتاری خاص خودش را دارد . اما گرفتاری دوست داشتنی .
پخش کارت عروسی :
اگر نمی خواین برخی از مهمانان از قلم بیافتند بهتره نوشتن و در نهایت توزیع کارت عروسی را به هفته های آخر موکول نکنید . بعد ار نوشتن باز هم چک و تیک کنید که عزیزی از لیست مهنانان جا نمانده باشد .
با رعایت این نکات می توانید با خیال راحت از آخرین روزها و شب های مجردی لذت ببرید !!! (:
پایان
در پایان بنده و تیم آتلیه عروس حمید آرزوی برگزاری هر چه با شکوه تر ، مراسم عروسی شما را داریم و امیدواریم افتخار داشته باشیم باشیم از دریچه لنز دوربین هایمان لحظات عاشقانه تان را ثبت کنیم .